Badges KOIJ optochten
Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website gebruikt cookies alleen voor analyse van bezoekersaantallen. 

OK geen probleem!
Slotheer en Knecht KOIJ IJsselstein
Slotheer en Knecht 2020

Eric van Rijpickerwaerd tot Van Gijn en Dennis van der Horst

Slotheer KOIJ

Slotheer
Eric van Rijpickerwaerd tot Van Gijn

Volledige naam: Eric Reinier van Gijn

Geboortejaar: 1967

Geboorteplaats: IJsselstein (Natuurlijk) geboren en getogen

Apeluier in hart en nieren

Slotheer Eric van Rijpickerwaerd tot Van Gijn is een geboren en getogen Apeluier. Carnaval vieren werd hem met de paplepel ingegoten. Met zijn bekende aanstekelijke lach vertelt hij: ‘ik vier al carnaval vanaf het moment dat ik kon lopen en ik heb vanaf mijn jeugd alle facetten van carnaval meegekregen: kindercarnaval vanuit De Basis / Ons Centrum en via de Nicolaasschool’. Carnaval vieren gaat hem als vanzelf af: ‘even een paar dagen ontzettend genieten’.

Eric van Rijpickerwaerd tot Van Gijn is ontzettend trots om dit jaar Slotheer van Apestad te zijn. ‘Carnaval is een geweldig feest en dat ik dan dit jaar een zeer bijzondere rol mag spelen, vind ik een hele grote eer. Samen met mijn Knecht Kees Dennis en onze jonkvrouwen Coosje en Birgitta weet ik zeker dat we carnaval 2020 op een positieve en vrolijke manier gaan opleuken voor zowel onze jonge als oudere carnavalsvierders’.

Carnaval vieren doe je samen

De mooiste herinnering die de Slotheer aan carnaval heeft is dat vroeger bijna alle carnavalsvierders samen hossend van kroeg naar kroeg gingen. ‘Die tijd mis ik wel, dat zie je niet zoveel meer. Gelukkig vieren we nu op De Plaats een geweldig feest’. Eric ervaart dat als een erg leuk moment en hoopt dat dat nog lang blijft voorbestaan. ‘Iedere carnaval is voor mij een reünie’, zegt Eric. ‘Als geboren en getogen Apeluier kom ik altijd oude bekenden, vrienden, vriendinnen of kennissen tegen. Het is machtig mooi dat een stadje boven de rivieren zo massaal dit feest gezamenlijk viert. Hoe alle mensen genieten van het feest zowel publiek als de carnavalsvierders zelf. Ik vind het super gaaf dat wij in Apestad met zijn allen hetzelfde idee bij carnaval hebben: een paar dagen genieten, zorgen even aan de kant, samen een biertje drinken, samen hossen en op zondagochtend met elkaar naar een prachtige carnavalsmis. Zonder elkaar hebben we geen feest, dat is wat ons zo met elkaar bindt. En dat vind ik een mooi gevoel’, volgens onze Slotheer. 

Slotheer Eric van Rijpickerwaerd tot Van Gijn heeft één grote angst met carnaval en dat is voor of tijdens carnaval ziek worden (‘erna dat zien we dan wel weer’). Hoewel hij het inmiddels twee keer mee heeft gemaakt dat hij ziek was tijdens carnaval heeft dat hem er nooit van weerhouden om toch aanwezig te zijn. Maar echt happy ben je dan natuurlijk niet… ‘Ik hoop jullie gezond en feestelijk ergens tegen te komen tijdens carnaval: in of langs de optocht of anders in één van onze leutbunkers. We maken er met elkaar een geweldig feest van’.

Knecht KOIJ

Knecht Kees
Dennis van der Horst

Volledige naam: Dennis van der Horst

Geboortejaar: 1971

Geboorteplaats: IJsselstein, geboren en getogen

Al meer dan vijftien jaar in de Optocht

Kees ‘Dennis van der Horst’ is geen onbekende in het Apestadse carnaval. Als tiener ging hij al mee met zijn ouders om bij voetbalvereniging VVIJ carnaval te vieren. Op de lagere school en bij VVIJ werd de basis gelegd om leuk verkleed op pad te gaan. In de jaren ’80 was een boerenkiel de gebruikelijke keuze. Later maakte hij er met vrienden in de binnenstad tijdens carnaval een groot feest van en werd verkleden een serieuzere zaak: ‘Carnaval heb ik altijd leuk gevonden en wilde ik verkleed altijd wel iets bijzonders waarmee je ook een rol speelt’ zegt hij met een brede lach.

 ‘Mijn vrouw heb ik één week voor carnaval ontmoet bij café Bakkers’ vertelt Dennis. ‘De vrijdag erna heb ik haar weer gevonden, ondanks dat ze geschminkt en verkleed was als Kat. We hebben dat jaar met heel veel plezier samen carnaval gevierd. Onze gezamenlijke interesse in feesten en gezelligheid heeft ons samen gebracht en we zijn nu 17 jaar gelukkig getrouwd’.

Fijne sfeer als herinnering

‘Samen met Slotheer Eric van Rijpickerwaerd tot Van Gijn wil ik zorgen voor een gezellige en vrolijke carnaval voor alle Apeluiers. We willen graag dat dit feest jarenlang behouden blijft in IJsselstein en leuk blijft voor iedereen in een gemoedelijke sfeer’. 

De mooiste herinneringen aan carnaval heeft Knecht Kees Dennis aan de jaren dat hij mee heeft gelopen in de optocht bij De Twinkels met een vriendenclub. Vijftien jaar lang was Dennis als deelnemer in de optocht te vinden en werden er tussen 1999 en 2013 verschillende prijzen gewonnen. ‘Het is altijd leuk om na de optocht met deelnemers uit de andere groepen over de optocht na te praten. Je leeft naar de optocht toe en daagt elkaar uit om elk jaar weer wat beters te bedenken en maken’. Het thema van de laatste keer dat Dennis mee liep in de optocht was ‘Gebakken Lucht’. Eén ding weten we zeker: dat het dit jaar geen gebakken lucht is dat Dennis als Knecht Kees de Optocht meemaakt! 

‘Samen met de Slotheer wens ik jullie allemaal een geweldig mooi, leuk, gezellig en onvergetelijk carnaval. Tot snel in de binnenstad’! ‘Oh ja, nog één ding: weten jullie trouwens dat onze "Twinkel-mascotte" nu nog steeds elk jaar carnaval viert? Het is de "schouderaap" bij Kees de Knecht!

KOIJ Jumbo
KOIJ Partyshop
KOIJ Rijdende Keuken
KOIJ Bakkers
KOIJ De Punt
KOIJ De Stee
KOIJ Gemeente IJsselstein
KOIJ Karrad

Copyright © KOIJ Karnavals Organisatie IJsselstein  |   Webdesign: Reset Media